Informatie

Top 7 stranden aan de westkust

De mooiste stranden in het westen van Ibiza

 

Het eiland staat bekend om zijn mooie stranden. Mocht je maar een paar dagen op Ibiza zijn en je niet weet bij welk strandje je moet beginnen, heb ik voor jullie onze top 7 gemaakt van de mooiste strandjes in het westen. Met bijbehorende foto’s!

door Demi – HETibiza

"Life is always better at the beach. Life is a beach, enjoy the waves"

Nummer 1.  Cala Salada/Saladeta

Onze absolute nummer een! Een prachtige baai met Kristalhelder-azuurblauw water, omringd door rotsen en dennenbossen.

Nummer 2.  Cala Comte

Dit is ook echt een parel, met prachtig azuurblauw water en een fijn wit zand. Perfect om te zwemmen, snorkelen en te zonnen.

Nummer 3.  Cala D’hort

Dit strand is bekend om zijn spectaculaire uitzicht op de mysterieuze rots; Es Vedra. Verder is het een fijn strandje om te liggen met prachtig kristalhelder water.

Nummer 4.  Cala Tarida

Een uitgestrekt strand met turkooisblauw water en fijn zacht zand. Ideaal voor een lekkere stranddag met je gezin, ook veel opties van lekkere restaurantjes waar je terecht kunt.

Nummer 5. Cala Bassa

Een adembenemend strand met fijn zand, omgeven door rotsformaties en pijnbomen, perfect voor een dag plezier.

Nummer 6.  Cala Vadella

Een prachtige brede baai in een sfeervolle omgeving, ideaal om te ontspannen en te genieten van de zonsondergang. Dit is ook een fijn strand om met het gezin naar toe te gaan.

Nummer 7.  Cala Gracioneta

Een idyllisch klein strandje omringd door groene dennenbomen, mooi water en met een heerlijk restaurant aan het strandje kun je hier goed je dag doorbrengen.

Deze stranden zijn stuk voor stuk mooi en zeker een bezoekje waard!

Een van onze populaire tours genaamd Land & Sea tour gaat langs het mooiste nummer 1 strand; Cala Salada/Saladeta. Deze tour bevat een leuke hike en daarna een boottocht langs de mooie kustlijn. Lijkt dat je leuk? Meer info over de tour vind je hier;